Anja, de lach- & weenfee

Ik ben een lachfee...en mijn missie is om jouw opnieuw te leren lachen en ademen waardoor je opnieuw contact maakt met je innerlijke kind.

Als kind lachte ik heel veel.

Ik vond altijd wel iets in een situatie om te lachen.

Bij ernstige situaties kreeg ik het dak op mijn neus: je moet stoppen met al dat lachen. je moet weten wanneer je mag lachen en wanneer niet.

Ik bleef lachen. Het opgroeien als tiener, het pesten ben ik minder gaan lachen.

Ik verloor stilaan het contact met mijn innerlijk kind.

Als alleenstaande mama met 2 super lieve, aandachtvragende kinderen, probeerde ik alle ballen in de lucht te houden, de balans te vinden tussen werk en gezin.

In 2015 stortte ik in. Diagnose: Burn-out. Een diagnose die ik niet echt aanvaard heb. Een burn-out coach gaf mij de energie om mijn waarden en competenties in kaart brengen. Ik maakte hiervan een vlinder, en deze vlinder heb ik overal mee als steun in mijn verhaal: dit ben ik. Na 3 maanden ging ik terug werken, eigenlijk te vroeg, maar financieel moest ik terug. Ik veranderde van werk maar ook daar vond ik mijn draai niet.


In 2017 terug ingestort met 2de burn-out. Eigenlijk nog altijd de 1ste omdat deze niet genezen was. Ook hier ging ik terug naar een burn-out coach die me het mediteren aanleerde. Dat ging een tijdje goed, maar kon het niet echt volhouden. Ging opnieuw veel te vroeg werken.

In 2018 voelde dat ik terug ging instorten, ik herkende de signalen en wist ik moet iets anders vinden. Ik kwam in contact met lachyoga. Na de eerste sessie voelde ik me veel energieker, veel ontspanner, en had een diepe slaaprust. Omdat ik vroeger altijd veel lachte, ging ik op onderzoek en leerde zo de achtergrond van lachyoga. Ik ging op training bij de Belgische Lachacademie en zo kwam het lachen terug in mijn leven en had ik plots een positieve houding tegenover het leven. Het lachavontuur is begonnen. Er zijn nog altijd dieptes, maar de hoogtes zijn gemakkelijker te bereiken en duren langer.

Ik draag nog altijd de letsel van de 2 burn-outs, maar sta veel sneller terug op na een val dankzij het lachen en het ademen.  De lachwereld is prachtig en het verbindt je helemaal met je innerlijk kind.

Ik gebruik de lachtechnieken elke dag, en ik heb heus ook nog negatieve momenten.  Het zijn momenten, geen periodes meer..en momenten kan je heel snel omzetten.