BEWEGEN door reiki

Reiki is een eeuwenoude Japanse geneeswijze die steeds populairder wordt in het Westen. Het is een zachte en natuurlijke manier om je lichaam en geest te genezen, en kan helpen om spanning, stress en pijn te verminderen.

Hoe werkt Reiki?

Bij Reiki wordt gebruik gemaakt van de levensenergie die door ons lichaam stroomt. Deze energie kan door verschillende factoren geblokkeerd raken, wat kan leiden tot fysieke of emotionele klachten.

Door middel van Reiki-technieken kan deze energie weer vrij stromen, waardoor het zelfherstellend vermogen van ons lichaam wordt gestimuleerd.


Een Reiki-behandeling is niet alleen ontspannend, maar kan ook helpen bij verschillende klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, vermoeidheid en depressie. Daarnaast kan het ook een positief effect hebben op het immuunsysteem en de spijsvertering.


Reiki is een veilige en natuurlijke geneeswijze die voor iedereen geschikt is. Het kan toegepast worden bij zowel kinderen als volwassenen, en het kan ondersteunend werken bij andere medische behandelingen.

Wat gebeurt er tijdens een Reiki-sessie?

Reiki wordt het best uitgevoerd in een rustige omgeving, maar het kan overal worden uitgevoerd. De klant zit in een comfortabele stoel of ligt op een tafel, volledig gekleed. Er kan muziek zijn of niet, afhankelijk van de voorkeur van de klant.


De beoefenaar plaatst zijn handen lichtjes op of over specifieke delen van het hoofd, de ledematen en de romp met behulp van verschillende handvormen, gedurende 2 tot 5 minuten. De handen kunnen op 20 verschillende delen van het lichaam worden geplaatst.


Als er sprake is van een bepaalde blessure, zoals een brandwond, kunnen de handen net boven de wond worden gehouden.


Terwijl de beoefenaar zijn/haar handen licht op of over het lichaam houdt, vindt de energieoverdracht plaats. Gedurende deze tijd kunnen de handen van de beoefenaar warm en tintelend zijn. Elke handpositie wordt vastgehouden totdat de beoefenaar voelt dat de energie voldoende stroomt.

Wanneer de beoefenaar voelt dat de warmte, of energie, in zijn handen is afgenomen, zal hij/zij zijn handen verwijderen en ze over een ander deel van het lichaam plaatsen

Hoelang duurt een Reiki-sessie?

Sessies kunnen tussen de 15 en 90 minuten duren. Het aantal sessies kan variëren, afhankelijk van wat een cliënt wil bereiken.

Sommige cliënten geven de voorkeur aan één sessie, terwijl anderen een reeks van sessies nemen om aan een bepaald onderwerp te werken