BEWEGEN door reiki

Reiki is een vorm van alternatieve therapie die meestal ‘energy healing‘ of gewoon ‘healing' wordt genoemd. Energiegenezing wordt al eeuwenlang in verschillende vormen gebruikt. Voorstanders zeggen dat het effect heeft via de energievelden rond het lichaam..

Hoe werkt Reiki?

Er kunnen energieblokkades ontstaan in het lichaam nadat er sprake is geweest van lichamelijk letsel of emotionele pijn. Na verloop van tijd kunnen deze energieblokkades ziekten veroorzaken.

Energiegeneeskunde heeft als doel om deze stroom van energie weer te helpen doorstromen en blokkades te verwijderen op een vergelijkbare manier als acupunctuur of acupressuur.

Dit kan ontspanning mogelijk maken, pijn verminderen, genezing versnellen en andere symptomen van ziektes te verminderen.

Wat gebeurt er tijdens een Reiki-sessie?

Reiki wordt het best uitgevoerd in een rustige omgeving, maar het kan overal worden uitgevoerd. De klant zit in een comfortabele stoel of ligt op een tafel, volledig gekleed. Er kan muziek zijn of niet, afhankelijk van de voorkeur van de klant.

De beoefenaar plaatst zijn handen lichtjes op of over specifieke delen van het hoofd, de ledematen en de romp met behulp van verschillende handvormen, gedurende 2 tot 5 minuten. De handen kunnen op 20 verschillende delen van het lichaam worden geplaatst.

Als er sprake is van een bepaalde blessure, zoals een brandwond, kunnen de handen net boven de wond worden gehouden.

Terwijl de beoefenaar zijn/haar handen licht op of over het lichaam houdt, vindt de energieoverdracht plaats. Gedurende deze tijd kunnen de handen van de beoefenaar warm en tintelend zijn.

Elke handpositie wordt vastgehouden totdat de beoefenaar voelt dat de energie voldoende stroomt.

Wanneer de beoefenaar voelt dat de warmte, of energie, in zijn handen is afgenomen, zal hij/zij zijn handen verwijderen en ze over een ander deel van het lichaam plaatsen

Hoelang duurt een Reiki-sessie?

Sessies kunnen tussen de 15 en 90 minuten duren. Het aantal sessies kan variëren, afhankelijk van wat een cliënt wil bereiken.

Sommige cliënten geven de voorkeur aan één sessie, terwijl anderen een reeks van sessies nemen om aan een bepaald onderwerp te werken