B.A.L@Work

Bewegen Ademen Lachen op het werk mag!

Lachen op het werk is niet alleen leuk, het is ook goed voor de gezondheid en het welzijn van werknemers.

Het is bewezen dat lachen stress kan verminderen, het immuunsysteem kan versterken en het algemeen gevoel van welzijn kan verbeteren.


Maar wat gebeurt er wanneer we niet mogen lachen op het werk?


Werknemers die niet kunnen lachen op het werk, kunnen zich gestrest voelen, moeite hebben om met collega's te communiceren en hebben mogelijk zelfs een slechtere prestatie.

Dit kan leiden tot een negatieve sfeer op de werkvloer en een verminderde productiviteit.


Daarom is het belangrijk om lachen op het werk toe te laten en zelfs te stimuleren.

Het kan de teamgeest bevorderen en kan bijdragen aan een positieve werkcultuur waarin werknemers zich gewaardeerd en gelukkig voelen.


Er zijn verschillende manier om lachen op het werk te bevorderen, zoals het organiseren van een teambuilding lachen, het delen van grappige verhalen tijdens de pauze of het creƫren van een humoristische omgeving door middel van decoratie en aankleding.Dus, als werkgever, waarom zou je niet proberen om lachen op het werk toe te laten en te stimuleren? Het kan de werksfeer verbeteren, stress verminderen en bijdragen aan een positieve en productieve werkomgeving.


En als werknemer, waarom zou je niet proberen om meer te lachen op het werk? Het kan jouw dagelijks leven op het werk zoveel aangenamer maken en bijdragen aan een gezonde werkomgeving


Lachtip van Anja:

Open je vergadering met een lach-oefening


Deze oefening kan je zowel voor de digitale vergaderingen doen als de fysieke.


Stap 1: Maak een vuist met je hand

Stap 2: doe elke vinger omhoog met HA HA HA HA

Stap 3: Zijn alle vingers omhoog, dan zwaai je naar de anderen met HAHAHAHAHA