Bewust ademen voor meer ontspanning

Bewust verbonden ademen is een krachtige en transformatieve praktijk die ons helpt om ons lichaam, geest en ziel met elkaar te verbinden.

Het is een eenvoudige en effectieve manier om ons bewustzijn te vergroten, spanning en stress te verminderen en ons te helpen in het moment te blijven.


Wanneer we bewust ademen, nemen we de tijd om onze ademhaling te observeren en te begeleiden. We richten ons op het inademen van frisse, zuurstofrijke lucht en het uitademen van spanning, zorgen en negatieve gedachten. We voelen ons meer ontspannen, kalm en in staat om helder te denken.


Met het onderstaande filmpje kan je je ademfrequentie meten om te zo je dagelijkse stress en spanning te verminderen.

Bewust Verbonden Ademen

Bewust verbonden ademen gaat nog een stap verder door het combineren van de inademing en uitademing zonder pauze ertussen. Dit creƫert een ritmische en continue stroom van ademhaling die ons helpt om dieper te ontspannen en meer in ons lichaam te zijn.

Het kan ons helpen om blokkades en spanningen in ons lichaam op te lossen en ons te openen voor nieuwe ervaringen en inzichten.

bewust verbonden ademen


Door bewust verbonden te ademen, kunnen we ons verbinden met onze innerlijke wijsheid en ons bewustzijn vergroten.

We kunnen ons meer bewust worden van onze emoties en onze gedachten, en leren hoe we hiermee kunnen omgaan op een gezonde en constructieve manier.

Dit kan ons helpen om meer rust en vrede te vinden in ons dagelijks leven en ons te ondersteunen in het bereiken van onze doelen en dromen.

Dus waarom niet vandaag nog beginnen met bewust verbonden ademen? Het kan een eenvoudige manier zijn om meer in contact te komen met jezelf en je leven te verrijken met meer vreugde, rust en vrede.

Probeer het eens en ontdek wat het voor jou kan betekenen!